Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Driftstörningar i Tele2:s telenät

Uppdatering 23 juni 15.10: Teleoperatören Tele2 hade tidigare i veckan stora störningar i sitt telenät. Sedan i onsdags i eftermiddag ska dock felet vara avhjälpt. Störningarna medförde att det var svårt att nå nödnumret 112. Vid svårigheter att nå 112 uppmanades abonnenterna att ta ur SIM-kortet ur mobilen och sedan försöka igen.

Uppdatering 19 juni 14:00
Under onsdagen har åtgärdsarbetet efter måndagens och tisdagens telestörningar hos Tele2 inneburit fortsatta sporadiska störningar, framförallt i samtal från Tele2-abonnenter mot Telenor-abonnemang. Tele2 har också blivit informerade om att andra operatörer också upplevt störningar under onsdagsmorgonen. Det finns i nuläget ingen prognos på när telestörningarna kan vara helt åtgärdade. 


Den störning som drabbade Tele2:s kunder under måndagseftermiddagen och -kvällen har återkommit på tisdagsförmiddagen. Enligt Tele2 kunde både privat- och företagskunder uppleva problem att ringa.

Om problemen kommer tillbaka och det råder svårigheter att nå 112, ta ur SIM-kortet och försök igen. Du kan också fråga någon i din närhet om hen har en mobil med en annan teleoperatör än Tele2, om du behöver nå 112 och inte kommer fram med din egna mobil.

Har du ett e-simkort i din telefon och har problem att nå nödnumret 112 så ska du sätta telefonen i flight-mode/flygplansläge och prova att ringa. 

Källor: SOS Alarm, Tele2
Uppdaterades

Taggar för denna sida: