Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Explosion i Linköping

Uppdatering 9 juni kl 15:40: En kraftig explosion inträffade i centrala Linköping på fredagsmorgonen och ett antal personer fördes till sjukhus. Samtliga personer har nu fått lämna sjukhuset.

Explosionen skedde på Hamngatan i Linköping strax efter klockan nio på morgonen. Fönster och balkonger är förstörda på ett femvåningshus och det ligger bråte på marken.

Ett stort pådrag med Polis, räddningstjänst och många ambulanser kallades till området. Ett antal personer fördes till sjukhus. Under lördagen fick dock de sista av de drabbade personerna lämna sjukhuset.

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden arbetar med att hitta evakueringsboende för berörda hyresgäster som inte kan flytta hem direkt. Här finns detaljerad information om vad som gäller för boende i det drabbade området.

Nationella bombskyddet har arbetat på platsen och Polisen utreder vad som kan ligga bakom explosionen.

Region Östergötland har upprättat ett anhörignummer dit man kan vända sig vid oro eller frågor kring explosionen. (Numret har nu stängt).

Källa: Regionen
Uppdaterades

Taggar för denna sida: