Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

SMHI varnar för orkan och storm i norr

SMHI utfärdade på fredagen ett flertal klass 2-varningar för blåsigt väder i norra Sverige. I norra Lapplandsfjällen väntas vädret bli som hårdast, med orkanvindar på minst 33 meter per sekund.

Också södra Lapplandsfjällen får blåsigt, där varnar SMHI för storm på omkring 25-30 m/s, samtidigt som det kan bli snödrev. I Norrbottens respektive Västerbottens inland har klass 2-varningar för stormbyar utfärdats.

I Lapplandsfjällen väntas blåsten komma igång natt mot lördag för att sedan avta runt middagstid på lördagen. I inlandet blåser det upp under lördagen och vinden väntas kulminera under natt mot söndag.

Trafikverket uppmanar trafikanter att inte ge sig ut på vägarna om de inte absolut måste.

Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen. Vid orkan väntas en medelvind på minst 33 m/s, vilket gör det mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö blir sikten obefintlig och det är mycket farligt att vistas på fjället.

Källa: SMHI
Publicerades

Taggar för denna sida: