Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Klass 2-varning för stormbyar

Uppdaterad 21/9 22.30: Vindarna i samband med stormen Knud väntas kulminera under natten mot lördag. På fredagskvällen finns en klass 2-varning för stormbyar utfärdad i Bohuslän och i området sydväst om Vänern. Dessutom en klass 2-varning för storm på Skagerack.

I övriga delar av Västsverige finns en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar som avtar lördag morgon, skriver SMHI.

Kulingvarning är utfärdad för samtliga farvatten.

Vattenståndet i Skagerack, Kattegatt och norra Öresund väntas stiga under natten och når på lördagen 80-100 centimeter över medelvattenstånd. I Sydvästra Östersjön är det istället lågt vattenstånd på lördag morgon.
Även i Bottenviken stiger vattenståndet under lördagsdygnet upp till 110 centimeter över medelvattenstånd.

Trafikverket stoppar tågtrafik

Trafikverket meddelade på torsdagskvällen att tågtrafiken ställs in på stäckorna Uddevalla-Strömstad, Håkantorp-Gårdsjö och Varberg-Borås-Herrljunga. Detta gäller från den 21 september klockan16.00 till den 22 september klockan 14.00. Orsaken är stormvindarna i området. Resenärer hänvisas till sitt tågbolag för mer information, skriver Trafikverket.

Det här betyder varningarna

SMHI:s definition för varning klass 2 stormbyar: Vindbyar från 25 m/s upp til 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. Om prognosen ändras till 30 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

SMHI:s definition för varning klass 1 mycket hårda vindbyar: Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en höge varningsklass.

Den högsta varningsnivån är klass 3.

In English

Uppdaterades

Taggar för denna sida: