Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Klass 2-varning för storm

Uppdaterad 26/9 kl 20.49: Klass 2-varningen för storm som gällde Jämtlandsfjällen och södra Lapplandsfjällen har dragits tillbaka.

Ursprunglig text: Från onsdag morgon väntas västlig vind 22-26 m/s och möjligen orkanbyar i Jämtlands län, Jämtlandsfjällen och Västerbottens län, södra Lapplandsfjällen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm. I samband med detta väntas också skurar eller byar av blötsnö. Vinden kommer att avta under onsdagskvällen.

Länsstyrelsen i Västerbotten uppmanar allmänheten att inte vistas i naturen eller trafiken i det område där klass 2-varningen är utfärdad (södra Lapplandsfjällen). Boende i fjällkommunerna bör även ta bort lösa föremål från fastigheter och tomter. 

Det här betyder varningarna

SMHI:s definition för varning klass 2 storm: Medelvind på minst 25 m/s. Mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö obefintlig sikt. Farligt att vistas på fjället. Vinden kan i byarna uppgå till orkanstyrka. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen.

In English 

Källor: SMHI, Länsstyrelsen Västerbottens län
Uppdaterades

Taggar för denna sida: