Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Perstorp

Det Viktiga meddelandet till allmänheten i Perstorps tätort, i Perstorps kommun, gäller inte längre. Faran är över. Meddelandet gällde att det hade läckt ut salt i det kommunala dricksvattnet. Vuxna uppmanades att smaka på vattnet innan de gav det till sina barn.

Det var ett haveri på vattenverket som ledde till att salt läckte ut i det kommunala dricksvattnet, skrev Perstorps kommun på sin webbplats. Den som behöver kan hämta dricksvatten i egen dunk vid brandposten vid Musikvägen. 

Efter kontakt med Regional Läkare i Beredskap kunde kommunen konstatera att halterna av salt i dricksvattnet generellt är så pass låga att det inte innebär någon fara, skrev Perstorps kommun lite senare på eftermiddagen. "Smaka på vattnet, om det smakar okej så går det bra att dricka," skrev kommunen. Enligt Perstorps kommun var det ett ton salt som hade läckt ut. Men felet på vattenverket är nu åtgärdat och ledningarna spolade, enligt kommunen.  

För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 KristianstadDu kan även ringa 113 13.

In English

Publicerades

Taggar för denna sida: