Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Klass 3-varning för extremt höga flöden i Norralaån

Uppdatering 26/4: Den klass 3-varning för extremt höga flöden i Norralaån i Gävleborgs län som SMHI utfärdade 23 april gäller inte längre.

Ursprunglig text:

SMHI har utfärdat en klass 3-varning för extremt höga flöden i Norralaån i Gävleborgs län.

SMHI varnar även för mycket höga flöden i Testeboån, Gavleån samt flera andra mindre vattendrag i södra Dalarna samt Gävleborgs län. Där ligger varningsnivån dock på klass 2 i nuläget. I Norra Svealand, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland finns klass 1-varningar utfärdade. För uppdateringar av läget och kartor, se SMHI:s varningssida.

SMHI:s definition för varning klass 3 extremt höga flöden:

Extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem. Klass 3 är den allvarligaste varningsklassen för höga flöden.

Gästrike räddningstjänst om hur du kan förbereda dig för vårfloden

Källa: SMHI
Uppdaterades

Taggar för denna sida: