Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

SMHI varnar för stormbyar och högt vattenstånd

SMHI har nu tagit bort de klass 2-varningar som utfärdades under onsdagen för mycket höga vattenstånd i södra Östersjön och Öresund.

Den tidigare klass 2-varningen för stormbyar i Kalmar län, på Öland och på Gotland har under torsdagen graderats ner till klass 1 av SMHI. Stoppet för busstrafik över Ölandsbron har också hävts.

Under tisdagen varnades även för snöfall i Södermanlands län och delar av Stockholms län. Trafikverket varnade också för att väderläget kunde orsaka trafikproblem.

En klass 2-varning innebär väderutveckling som kan medföra fara för allmänheten, orsaka stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa läget via internet, radio eller TV.

Läs mer om varningarna hos SMHI

Kalmar kommun om läget

Följ SR P4 Kalmar för mer information

Trafikverket om aktuellt läge i trafiken

Källor: SMHI, Trafikverket
Uppdaterades

Taggar för denna sida: