Publicerades

Dags att testa vår kriskarta igen

Uppdaterad 8 mars 09.50: Tack alla som deltog i testet av Krisinformations kriskarta. Vi fick in över 14.000 svar, varav de flesta hade hört VMA-tutan.

Här hittar du kartan med resultaten från 7 mars.

Ursprunglig nyhet 4 mars 11.41:

På måndag är det dags för alla svenska kommuner att provköra sin VMA-tuta (även kallad Hesa Fredrik), det händer alltid första måndagen i sista månaden i kvartalet. Då passar vi på att testa vårt nya crowdsourcingverktyg: en karta där du och alla andra i Sverige kan bidra till att skapa en lägesbild.

Strax innan tutorna testas, klockan 15 på måndag den 7 mars, kommer vi att lägga en länk till testet här och i våra sociala kanaler.

Karttestet inleddes med att vi ställde frågan "Hörde du Hesa Fredrik?" under det VMA-test som genomfördes den 7 december. Vi har ställt frågan på Twitter och på Facebook i flera år, men nu har vi alltså lagt till en kartfunktion. Tanken med att testa detta i liten skala är att förhoppningsvis kunna använda verktyget i en riktig händelse.

Förra gången vi testade blev kartan överbelastad, eftersom det var så många som ville bidra. Nu har vi filat på verktyget och hoppas att kartan ska orka en ännu större anstormning. Välkommen att testa oss!

Om du använder Facebook kan du lägga in vårt event i din kalender. Dela eventet med så många du vill! Ju fler som testar desto större utmaning (och nytta!) för oss.

Här kan du läsa om hur vi arbetar med crowdsourcing och vilka verktyg vi använder

Här kan du läsa om det första testet.

Här kan du läsa om crowdsourcing.

Här kan du läsa om VMA/Hesa Fredrik.

Uppdaterades

Taggar för denna sida: