Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

UD ändrar avrådan för resor till Istanbul och Ankara

Uppdatering 27/7 kl. 10:30 Utrikesdepartementet har idag tagit bort reseavrådan för Ankara och Istanbul i Turkiet.

Utrikesdepartementet har idag 27 juli ändrat avrådan för Turkiet och tar bort avrådan från icke nödvändiga resor till Ankara och Istanbul. Situationen i Istanbul och Ankara har stabiliserats efter försöket till militärkupp den 15 juli och är åter lugnare.

UD uppmanar svenska resenärer till fortsatt vaksamhet och att hålla sig uppdaterade om läget, via media och ambassadens resesinformation. Man bör undvika folksamlingar och demonstrationer och följa lokala myndigheteters råd och anvisningar. Svenskar som besöker Turkiet bör bära med sig ID-handlingar.

Läs mer på ambassadens hemsida via länk nedan.

Sedan tidigare avråder Utrikesdepartementet med anledning av säkerhetsläget från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien.

Svenskar på plats i Turkiet som är i behov av akut hjälp kan kontakta konsulära jouren på 08-405 50 05. Den är bemannad dygnet runt, årets alla dagar och hanterar akuta ärenden utanför ambassadernas kontorstid.

Mer information hos den svenska ambassaden i Turkiet

Läs mer om vad UD:s reseavrådan innebär

Kontakta UD i konsulära ärenden

Uppdaterades

Taggar för denna sida: