Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

MSB om larmsignal i södra Stockholm

Natten till onsdag 3 februari hördes en utomhussignal i södra Stockholm. Många hörde av sig till Polisen och SOS Alarm och undrade om Viktigt Meddelande till Allmänheten hade utfärdats. Inget VMA har sänts ut, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Just nu undersöker MSB och Stockholms brandförsvar vad som hänt.

− Viktigt meddelande till allmänheten följs alltid av ett meddelande i Sveriges Radios kanal P4.
Om du hör utomhuslarmet ska du omedelbart slå på radion och lyssna på P4. Om signalen har annan karaktär och det inte kommer meddelande om ett VMA i radion som bekräftar signalen så är det inget VMA, säger Håkan Marcusson, som arbetar med VMA-frågor på MSB.

VMA-signalen består av sju sekunder långa ljudstötar med fjorton sekunders paus emellan. När du hör den ska du gå inomhus och stänga alla dörrar, fönster och ventilation, lyssna på Sveriges Radio P4. Du kan också läsa VMA på Krisinformation.se.

MSB om nattens ljudsignal i södra Stockholm

MSB om Viktigt meddelande till allmänheten

Krisinformation.se om VMA

Krisinformation om internet går ner

 

Källa: MSB
Uppdaterades

Taggar för denna sida: