Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Tillfälligt tältboende ställs i ordning för asylsökande

Migrationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ställer nu i ordning ett tillfällig tältboende för asylsökande i Revinge i Skåne.

Tältboendet ska kunna tas i bruk tidigast den 24 oktober. Eftersom behovet styr kan Migrationsverket inte i dagsläget säga när de första asylsökande flyttar in.

I det tillfälliga tältboendet finns det plats för 75 vinterbonade tält som värms upp med el. Tälten är 25 kvadratmeter.

I tälten finns sängplatser för fem till sex personer. I anslutning till tältboendet finns tillfälliga byggnader med toaletter och duschar. Personal från både MSB och Migrationsverket kommer att finnas på plats dygnet runt. Tält av samma typ har tidigare använts under MSB:s internationella insatser.

Asylsökande kommer att bo i tältboendet mellan tre till sju dagar i avvaktan på att Migrationsverket kan erbjuda ett annat boende på någon av deras övriga anläggningar i landet.

Mer information om tältboendet hos MSB

Mer information hos Migrationsverket

Källor: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Migrationsverket
Uppdaterades

Taggar för denna sida: