Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelande

Gäller, Stockholms län

Viktigt meddelande till allmänheten i Stockholms län

Uppdaterad: 31 jul 2021 00:27

Viktigt meddelande till allmänheten i Stockholm i Stockholms län. Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sveriges Radio
Publicerades

Polisen samordnar utredningar av mordbränder mot flyktingboenden

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, har fått ansvar för att samordna alla förundersökningar om mordbränder mot flyktingboenden.

Bränderna kommer dock att fortsätta att utredas av polisen regionalt. Polisen kommer dessutom att sätta in förebyggande bevakning av flyktingboenden med hjälp av polisflyget. Helikoptern kan upptäcka sådant som man inte alltid ser från marken. Den har även avancerad teknisk utrustning, som bland annat värmekamera för att se bra i mörker.

I utredningsgruppen som ska samordna utredningarna ingår personal från gruppen grova brott, operativa ärendeanalytiker, kriminaltekniker, GMP (gärningsmannaprofilgruppen), personal från it-brottscentrum (internetspaning) och personal från underrättelseenheten.

Läs hela nyheten hos polisen

Källa: Polisen
Uppdaterades

Taggar för denna sida: