Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Sverige skickar sök- och räddningsstyrka till Nepal

Sverige skickar en sök- och räddningsstyrka till Nepal, som drabbats av kraftiga jordbävningar. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har erbjudit en stor sök- och räddningsstyrka bestående av 76 personer och hundar. Planet med räddningsstyrkan planeras att lyfta från Sverige under måndagen .

Nepal gick via FN gick under lördagen ut med en begäran om internationell hjälp. MSB har erbjudit en stor sök- och räddningsstyrka bestående av 76 personer och hundar. Sverige bidrar också med koordinerings- och bedömningsexpert som ska ingå i FNs snabbinsatsstyrka UNDAC.

Sida har beviljat 13 miljoner för insatsen, svårigheten har varit att hitta flygresurser och få alla tillstånd på plats.

Information om insatsen hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB
Utrikesdepartementet om Sveriges räddningsinsats till Nepal

Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Uppdaterades

Taggar för denna sida: