Viktigt meddelande till allmänheten Det finns 1 meddelanden

Gäller, Flera områden

Viktigt meddelande till allmänheten i Dalarnas län

Uppdaterad: 13 jun 2021 21:01

Viktigt meddelande till allmänheten i Mora kommun, Dalarnas län. Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Alla som befinner sig i brandområdet uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.

Sveriges Radio
Publicerades

Räddningsinsatsen efter skogsbranden i Västmanland avslutad

På torsdagen avslutade räddningsledare Lars-Göran Uddholm räddningsinsatsen för skogsbranden i Västmanland. Det innebär att staten lämnar över ansvaret för marken och det fortsatta släckningsarbetet till skogsägarna själva. Brandområdet är dock fortfarande avspärrat för allmänheten.

Räddningsinsatsen har varit svår att avsluta eftersom det är så många som är berörda. Alla har dessutom inte samma förutsättningar att ta ansvar för sina marker. Det har därför dragit ut på tiden att överlämna ansvaret.

Under den senaste veckan har Länsstyrelsen haft flera möten med skogsägare i området där man förklarat vad det innebär att räddningsinsatsen avslutas. Det blir också en utbildning i säkert skogsarbete i branddrabbad skog för de som är berörda.

Mer information hos Länsstyrelsen i Västmanland

Myndigheternas samlade information om skogsbranden i Västmanland

Källa: Länsstyrelsen i Västmanland
Uppdaterades

Taggar för denna sida: